2021/2022

Juhatus:

President  Karl Pärn
Esimene asepresident  Peeter  Paisuots/Elmar Trink
Teine asepresident  Mart Kuuskmann
Eelmine president  Kalev Päit
Sekretär  Lembitu Merdik
Laekur  Karl Kukk
Klubimeister  Margus Luur
Pressisekretär  Erkki Lumisalu

 

Hooajale pani oma pitseri kahe eelnenud hooaja aktiivse suhtlemise tõsine häiritus COVID viiruse levikust tulenevalt. Seda nii heategevuse kui ka klubitegevuse osas. Võimaluse puudumine kooskäimiseks kipub selle pikalt kestmisel saama koostegemise  tava ja harjumuse lahtumiseks. Tulenevalt seadis president esmaseks sihiks taas käima saada aktiivne klubi sisene vahetu inimlik suhtlemine, seejärel  juba ka abivajajatele suunatud heategevus.

Hooaja avaürituseks sai sügisene loodusmatk. Seekord siis seenelkäik ja järgnev kõhukosutus Rae järve äärsel RMK lõkkeplatsil. Seltskond oli mõnus, ilm oli ilus, hea maitses nii grillimiseks kodust  kaasa võetud toidukraam kui ka värskelt korjatud kukeseened.

Presidendi uue initsiatiivina algatati silmaringi laiendavate ja teadmisi lisavate koolituslike klubiõhtute formaat. Esimese külalisena esines septembri lõpus raamatute „Globaalpohmelus“ ja „ Lokaalravitsus“ autor Kaupo Vipp.  Aprillis oli meie külaliseks suhtlemiskoolitaja Toomas Osvet. Osalejate tagasiside oli igati positiivne.

Traditsioonilise Lahkuse Päeva üritusena käisime abiks Jõulumäe Tervisespordikeskuses sauna puid saagimas ning lõhkumas. Tööd sai tehtud kõvasti ja tulemuslikult, pererahvas tänas abi eest südamest ja pakkus tänutäheks kuuma sauna ja talgusuppi.

Veli Peeter algatusena otsustasime korraldada kokkusaamise Linna Sotsiaalosakonna töötajatega, et saada adekvaatsemat pilti abivajajatest ning nende probleemidest. Kohtumine sai teoks oktoobri kuus ja lisaks meie  oma klubile sai kutsutud üritusele ka teised meie tsooni klubid. Osalus oli aktiivne nii meie oma klubiliikmete, teiste lõviklubide kui ka linnavalitsuse sotsiaaltöötajate poolt. Saime parema ülevaate probleemidest ja tulemusena peagi ka ridamisi abistamise palveid.

Andsime oma panuse ka piirkondlikus heategevusaktsioonis „Lahke naeratus loeb“, mille raames toetasime üritust rahaliselt ning osalesime suuhügieeni vahendite edasi toimetamisel kooliõpilastele.

Meie traditsiooniline pidulik jõuluüritus toimus Pärnu kontserdimajas. Kahjuks jäid COVID järelkajana ära paljud algselt toimuma pidanud kontserdid. Siiski ei heitnud meie tubli klubimeister Margus meelt ja me ei pidanud loobuma muusikalisest elamusest – saime nautida meie kohaliku Pärnu Muusikakooli popjazzosakonna õpilaste kohvikukontserti. Järgnes maitsev õhtusöök ja õhtu naelana sommeljee Tõnis Kuuskmanni veinikoolitus heade veinide degusteerimisega. Õhtu kujunes meeldivaks ja meeleolukaks.

Aastalõpu heategevuslike vahendite teenimise  esinduslikum üritus oli taaskord häiritud haigestumise tõusulainest. Siiski leidsime võimaluse olla abiks korraldamisel ja osaleda väikesel heategevuslaadal Pärnu Laste ja Noorte tugikeskuses. Külastajatele pakuti laste käsitööna valminud jõulukeraamikat ja piparkooke.

 

Jaanuari kuus toimus meie traditsiooniline heategevuslik minigolfi õhtu koos Rääma põhikooli õpilastega. Õpilastest tulid esimesteks Janar ja Kennet, meie lõvidest Peeter. Kahjuks läheb golfisaal Strandis ümberehitusse – seega oli sellekohane meie üritus viimane ja tuleval aastal siis uues kohas uues stiilis.

Veebruari kuu klubiõhtu oli jällegi meeleoluka lisaprogrammiga toimudes kohaliku käsitööõlle tootja PERNAUER pruulikojas. Tavapärasele klubiõhtu arutelule järgnes tutvumine õlletehase tootmispoolega ja lõpetuseks muidugi õllede degusteerimine. Olid head õlled!

Märtsi klubiõhtu otsustati ühitada talvise sportliku perepäevaga Jõulumäel. Mängisime „plekist“ jääkeeglit, nautisime ilusat talveilma, saunatasime väsimuse välja ning sõime kõhu maitsvat talutoitu täis.

Aprilli klubiõhtul valiti paika uue hooaja juhatus, kaasajastati meie õpilaspreemia statuuti, otsustati tõsta meie pikalt samal tasemel püsinud igakuist osalusmaksu, et tasakaalustata aja jooksul kasvanud tegevuskulusid. Ja muidugi arutati meie jooksvaid tegevusi hooaja lõpuni. Aprillis korraldasime ka väikese abiprojekti, hankides abivajavale lastega perele lastetoa mööblit. Projekti algatus lähtus Linnavalitsuse sotsiaalosakonnast.

Mai kuu klubiõhtu toimus Linnakodaniku majas. Õhtu külaliseks oli piirkonna kuberner Siiri Rooma-Uusküla. Kuberner rääkis piirkonna tegemistest ning eelolevatest üritustest ja tutvus omalt poolt meie klubi tegevusega. Oli meeleolukas ja huvitavat infot pakkunud koosviibimine. Kuberner andis üle peamaja ja piirkonna tunnustused:
- Elmo Joa 10 aastat Lion
- Marek Varkentin 15 aastat Lion
- Allan Mätnikov, Lembitu Merdik ja Peeter Paisuots said kuberneri tänukirja
- Margus Luur autasustai Rukkilille teenetemärgiga.

Maja perenaine Ann Eichhorst tutvustas Linnakodaniku maja ajalugu ja praeguseid kasutusvõimalusi.

Oleme pikka aega käinud klubiga kevadeti metsa istutamas. Kuivõrd meie Eest Vabariigi 100-daks aastapäevaks rajatud tammepark vajas hädasti korrastamist, siis otsustasime jooksva aasta „metsakorrastuse“ teha meie oma pargis. Velli Allan hankis mitmes satsis uusi tammeistikuid, millised siis osade kaupa mitmetel tööpäeval ka maha said. Kokku üle 50-ne uue istiku. Suured tänud Allanile ja kõigile kaasalööjatele. Hooldasime ja sättisime paremale kasvamisele ka varasemalt istutatud noored tammed. Tammepargi aktsiooni lõpetamise ühitasime hooaja lõpu grilliüritusega seal samas tammede vahel veesilma kõrval.

Klubi Charter tähistas 21 aasta möödumist asutamisest. Seekordselt oli programmis esmalt väljasõit ja tutvumine Lindi Lasteaed - algkooliga. Klubi otsustas anda selle aasta õpilaspreemia Lindi kooli laulu- ja tantsulastele. Tänutäheks pakuti meile kuulata meeleolukat kontserti kohaliku folkloori vaimus ning korraldati põhjalik kooli tutvustusring. Oli üllatav kui heal tasemel on väike külakool. Peale kontserti ja õpilaspreemia üleandmist siirdusime samas läheduses asuvasse Lindi vanakooli kohvikusse. Jällegi meeldiv üllatus - vähestele teada olnud hea toidu ja suurepärase teenindusega peopaik. Traditsiooniliselt kulges õhtu meeleolukalt – suurepärane eine, tervitused ja autasustamised, heategevuslik loterii, tantsud, laulud ja hea seltskond.  Suured tänud korralduse hingele leedi Marikale.


Hooaja suurimaks heategevusürituseks oli vannitoa remont puuetega lastega perekonnale. Abivajaduse ettepanek lähtus Linnavalitsuse sotsiaalosakonnalt meie ühise aruteluõhtu järgselt. Projekt oli pretsedenditult suur tööde mahult, keerukuselt ja maksumuselt – üle 4000 euro. Suur väljakutse ja samas ka võimalus uute kogemuste omandamiseks edasisteks suuremateks ettevõtmisteks. Rahaliselt õnnestus vahendid tagada ainult tänu paljude eri toetajate koostööle. Õla panid alla mitu äriettevõtet, Lions piirkond, meie oma LC Pärnu Strand klubi eelarve ja klubi liikmed personaalselt. Ka korralduslikult ei olnud see abiprojekt lihtsate killast, kuid siiski tõestas klubi oma tegusust ja tööd said lõpule viidud. Pere vajas hädasti asjakohast abi ja oli tööde lõpetamisel siiralt tänulik.